top of page

Συχνές Ερωτήσεις

LEON.jpg

1) Τι κερδίζω όταν χρησιμοποιώ προϊόντα EFT ?

Με την χρήση power pill plus ή fp 4000 παρατηρούμε ότι το αμάξι μπορεί να διατηρήσει την ίδια ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο (100 χλμ. στην προκειμένη περίπτωση με το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο της επίσημης δοκιμής), με λιγότερο φορτίο στον κινητήρα (πάτημα πεντάλ γκαζιού). Αυτό σημαίνει οτι γίνεται καλύτερη αξιοποίηση του ενεργειακού περιεχομένου του καυσίμου από την κινητήρα. Με απλά λογιά καλύτερη καύση του στον θάλαμο καύσης. Εξάγουμε δηλαδή περισσότερη ενέργεια από το καύσιμό μας (ντίζελ στην προκειμένη περίπτωση) και ταυτόχρονα μειώνουμε και το άκαυστο μίγμα στην εξάτμιση. Άρα έχουμε και μείωση των καυσαερίων (κυρίως αιθάλης). Συμπερασματικά: Η χρήση προϊόντων ΕFT προσφέρει καλύτερη αξιοποίηση της καύσης. Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένες επιδόσεις, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου (όταν κινούμαστε με το ιδιο στυλ οδηγησης σε σχέση με πριν, πράγμα δύσκολο καθως απαιτεί πειθαρχία ) και μειωμένες εκπομπές ρύπων! Εκτός αυτού διατηρούμε καθαρό το κύκλωμα καυσίμου και προλαμβάνουμε αλλά και σύμφωνα με επανειλημμένες αναφορές, επουλώνουμε ζημιές που προέρχονται από "νερωμένα" καύσιμα.

2) Σωστή αξιολόγηση κατανάλωσης:

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ...; ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΊΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ; 

Επειδή ως γνωστόν υπάρχει αφενός άγνοια του οδηγού στο πώς να μετρήσει και αφετέρου κλέψιμο στην ποσότητα του παρεχόμενου καυσίμου από πολλούς πρατηριούχους, καλό είναι να πούμε τα εξης;: Για να αξιολογήσω σωστά την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός μου θα πρέπει να ακολουθησω τα παρακάτω βήματα : 1. Η απόλυτη μέτρηση πραγματοποιείται με μια σταθερή ταχύτητα, (στις στροφές που ο κινητήρας βγάζει την ροπή του). Γεμίζω το ντεπόζιτο πλήρως, όχι στο βενζινάδικο, αλλά με δοχεία που έχουν ένδειξη στάθμης λίτρων, π.χ 20-30 λίτρα, μέχρι να γεμίσω το ντεπόζιτο πλήρως. καταγράφω πόσα λίτρα έβαλα και πόσα χλμ γράφει το κοντέρ πριν ξεκινήσω για να φύγω από τον ανεφοδιασμό και το ίδιο κάνω και στους επόμενους.. Επειδή αυτό είναι δύσκολο και χρονοβόρο να πραγματοποιηθεί, επιλέγω να γεμίζω σε συγκεκριμένο πρατήριο που ας πούμε ότι κλέβει σε σταθερό ποσοστό επί του καυσίμου. Είναι πολύ σημαντικό κάθε μέτρηση να πραγματοποιείται γεμίζοντας ακριβώς στο ίδιο επίπεδο το ντεπόζιτο με την επόμενη μέτρηση, διότι αν έχουν π.χ 2 λίτρα διαφορά στα 50 λίτρα αυτό μεταφράζεται σε 4% επιρροή στην τελική αξιολόγηση...φανταστείτε να βάλω σε ένα βενζινάδικο που κλέβει 10% στην ποσότητα και στο επόμενο γέμισμα να βάλω σε ένα βενζινάδικο που κλέβει 3% ...άρα 7% διαφορά + 4% διαφορά επί της στάθμης = 11% . Άρα για αυτό θα συναντήσουμε πελάτες που αργούν να διαπιστώσουν διάφορες σε κατανάλωση.. ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ: Όσο πιο πολλά γεμισματα κάνω (κι ας είναι μεταβαλλόμενα τα παραπάνω στοιχεία) τόσο πιο κοντά στην πραγματικότητα θα είναι η αξιολόγηση του μέσου όρου του όφελους της οικονομίας στην κατανάλωση. Για αυτό πρακτικά όταν ανεφοδιάζω είτε αφήνω 1 λεπτό να περάσει από την ώρα που σταματάει η αντλία από μόνη της, για να ξεαφρισει (όλη η κλοπή βασιζεται εκεί) για να προσθέσω όσο χρειαζεται ακομα ! (παίζει μεγάλο ρόλο αυτό). Μια μικρή σταθερότητα.μου προσφέρει κάπως και το αυτόματο σταμάτημα της αντλίας.. και λέμε μικρή και κάπως διότι το πετρέλαιο αφρίζει με μεταβαλλόμενο τρόπο ανάλογα με την θερμοκρασία της δεξαμενής. Ο λόγος που τα λέμε όλα αυτά είναι για να καταλάβουμε ότι είναι πολύ σπάνιο (λόγω μεταβαλλόμενης επιτάχυνσης , σταθερότητας ποδιού, μεταβαλλόμενου φορτιου) από 1-2 γεμίσματα να βγει συμπέρασμα για την τελική οικονομία που προσφέρουν τα προϊόντα μας. 

72713593_2396408773931767_79913592162982
77018951_450920268901219_657869950863120
73032268_454075018820199_370461360009930
78344732_2642133559199834_22485510531779
78209147_1866603006817991_72441041073073

3) Είναι δυνατόν να έχω βελτίωση σε καύση, σε κατανάλωση και σε καθαρισμό  του κινητήρα από την καρβουνίλα μέσω υδρογόνου?

Εδώ μιλάμε για τις συσκευές που παράγουν υδρογόνο και το χρησιμοποιούν τόσο για βελτίωση της καύσης όσο και για καθαρισμό του κινητήρα.Όμως το υδρογόνο για να παραχθεί απαιτεί ηλεκτρόλυση η οποία γίνεται με την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Για να λάβει χώρα αυτή, βάζει το δυναμό σε μία διαδικασία να δουλεύει πιο δυνατά. Κλέβει δηλαδή δυσανάλογα μεγαλύτερη ενέργεια από τον κινητήρα από αυτή που αποδίδει σε αυτόν μέσω της καύσης, αφού σε κάθε μετατροπή ενέργειας ποτέ δεν έχουμε απόλυτη απόδοση, πόσο δε μάλλον στην ηλεκτρόλυση που δεν είναι καθόλου αποδοτική σαν μέθοδος παραγωγής υδρογόνου. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αυξάνεται αντί να μειώνεται η κατανάλωση! Ο κινητήρας καθαρίζει σε κάποιον βαθμό αλλά εάν δεν υπάρχει δοχείο αξιολόγησης επιστρεφόμενων κατάλοιπων ή έστω αναλυτής καυσαερίων για σύγκριση πριν και μετά την διαδικασία, οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι ανυπόστατο ή το σύνηθες placebo effect ( επειδή πλήρωσα και πείστηκα από πλύση εγκεφάλου, άρα πρέπει και να αποδίδει..)

4) Αν π.χ. κάνω αγωγή 15 γεμίσματα με EFT προϊόντα, μετά θα χρειάζομαι την EFT στο ντεπόζιτο μου για πάντα?

Χρησιμοποιώντας τα βελτιωτικά καυσίμων της EFT επιτυγχάνουμε βελτίωση της καύσης του καυσίμου οπότε και αύξηση απόδοσης, οικονομίας και μείωση βλαβερών καυσαερίων καθώς και καθαρισμό του χώρου καύσεως, του σύστηματος τροφοδοσίας καυσίμου (αντλίες, φίλτρα και μπεκ), του φίλτρου κατακράτησης σωματιδίων DPF και του το turbo.

Σταματώντας την αγωγή με EFT βελτιωτικά ο καθαρισμός του κινητήρα και του συστήματος τροφοδοσίας θα παραμείνει για αρκετά γεμίσματα ακόμα, όμως τα οφέλη από την αύξηση της απόδοσης λόγω καλύτερης καύσης του καυσίμου δεν θα υπάρχουν. Σίγουρα θα υπάρχει βελτιωμένη καύση στην αρχή γιατί ο κινητήρας και το σύστημα τροφοδοσίας θα έχει καθαρίσει αλλά η τάση της κατανάλωσης θα είναι να ξανανέβει όσο θα βρωμίζει ο κινητήρα από τις επικαθίσεις του κοινού μη βελτιωμένου και ίσως νόθου καυσίμου των πρατηρίων. Άρα άμεσα θα μας χρειάζεστε ξανά!!

Συμβουλές δοσολογίας για αμεσότερα αποτελέσματα : 4πλη δόση τα 2 πρώτα γεμίσματα , 2πλη τα 2 επόμενα και μετά κανονική μονή δόση για συντήρηση και οικονομία..

ford-cvh-lean-burn-engine.clean.png
Ρωτήστε μας

Σας ευχαριστούμε! Η γνώμη σας μετράει!

bottom of page